Filmklub – A néma forradalom 2019-02-11 10:49:01 Audi Hungaria ÁMK

Filmklub – A néma forradalom

A néma forradalom c. filmet tekinthették meg az intézményünkbe látogatók 2019. január 30-án. Az ingyenes vetítés során eredeti, német nyelven, magyar felirattal izgulhattuk végig az 1956-ban játszódó, igaz történeten alapuló mozit. 

A kelet-német, érettségi előtt álló osztály tagjai egyik tanórájukon két perc „némasággal” emlékeznek meg a magyarországi forradalom áldozatairól. Az esetből hatalmas botrány kerekedik, amely feldúlja a fiatalok családjának életét, próbára teszi a köztük lévő barátságokat, szerelmeket és veszélybe sodorja az NDK-beli jövőjüket.

A vetítést követően beszélgetésre invitáltuk a nézőközönséget, ahol német és magyar nemzetiségű résztvevők osztották meg egymással a korszakhoz kapcsolódó családi történeteiket, személyes élményeiket. A történelmi események jelenlegi életünkre, emberi kapcsolatainkra, kommunikációnkra való hatását is sokáig boncolgattuk.A következő Filmklub alkalmával a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón (Ich bin dann mal weg) c. német vígjátékkal várjuk az érdeklődőket, 2019. február 27-én, 17:30-tól.

A film után Szécsi-Tóth Zsófiával és Szécsi Gáborral beszélgetünk, akik nászutasokként zarándokoltak el Budapesttől Santiago de Compostelán keresztül Fátimáig.
A programról hamarosan bővebb információkat is megosztunk honlapunkon és Facebook oldalunkon.