Filmklub  – Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón 2019-03-01 00:03:12 Audi Hungaria ÁMK

Filmklub – Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón

Hape Kerkeling, a híres német humorista önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült filmet, a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón-t vetítettük februári Filmklubunkon.

A történet szerint Hape egyik fellépése alkalmával a kimerültségtől összeesik a színpadon, ezért orvosa javaslatára kivesz néhány hónap szabadságot. A férfi úgy dönt, hogy végigjárja a Szent Jakab zarándokutat, az El Caminót. Hape-et útja során számtalan új kaland éri, a kezdeti nehézségek többször megfordul a fejében, hogy feladja tervét és inkább hazautazik. Szerencsére meggondolja magát és maradásával nem csak a Caminót csinálja végig, hanem megél egy fantasztikus belső utazást is.

A vetítést követően a Szécsi házaspár útibeszámolóját hallgathatta meg a közönség, akik nászútjuk során zarándokoltak el Budapesttől Santiago de Compostelán keresztül Fátimáig.

Zsófia és Gábor meséltek a fél éves kaland élményeiről, az együtt legyalogolt 4100 km örömteli pillanatairól és nehézségeiről. Már rögtön az út elején problémáik adódtak, mivel a Margitszigeten csak több óra bolyongás és telefonálás után találták meg a zarándokút kiindulópontját, Szent Margit sírját. Elmondásuk szerint, ezt nem vették rossz jelnek, nem ment el a kedvük az út folytatásától. 

Optimista, vidám természetük és összetartásuk átsegítette őket a már-már veszélyes és ijesztő helyzeteken is, például több alkalommal is meggyült a bajuk a legelésző állatcsordákkal.

A különböző országokban szerzett gasztronómiai élményeiket is megosztották velünk, sok-sok fotóval illusztrálva az elfogyasztott ételkülönlegességeket. 

Megtudtuk, hogy egy zarándokút előtt milyen előkészületeket érdemes megtenni, milyen ruhadarabokat célszerű beszerezni és melyeket jobb hanyagolni.

Akik nem tudtak részt venni az előadáson vagy további részletekre is kíváncsiak, nekik ajánljuk az útról készített blogot, videótés Szécsiék Zarándokok nászúton c. könyvét.

Facebook oldalukon szintén rengeteg érdekesség érhető el.