2019-02-04 08:49:57 Szakképzés

Diák-tanár-szakoktató-párbeszéd az Audi Hungaria ÁMK „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” (14. osztály) képzésén

2019. február 1-jén kerekasztal-beszélgetést rendeztünk a kereskedelmi szakképzési tagozaton, amelyen részt vett a 14. osztály összes diákja, tanáraik, valamint partnervállalataink szakképzésért felelős munkatársai. Először a 2017-2018-as tanévben rendeztünk hasonló formában tanár-szakoktató-párbeszédet a szakképzési tagozaton.

A mostani rendezvényt intézményünk főigazgatója, Nikolaus Eberl nyitotta meg. Köszöntője után következett az esemény központi témája: tanulóink második félévre ütemezett projektmunkája.


Eberl főigazgató úr köszönti a diákokat, szakoktatókat és tanárokat

A résztvevők a projekt lebonyolítására vonatkozó jogi kereteket, valamint a vizsgabizottság előtt történő projektprezentáció kérdéseit vitatták meg. A rendezvény legfontosabb pontja a diákok és szakoktatóik közötti eszmecsere volt, ill. a képzésért felelős szakemberek is megoszthatták egymással tapasztalataikat és gondolataikat.


Párbeszéd a BOS tanulói és a vállalat szakképzésért felelős munkatársa között

Párbeszéd a MAN tanulója és a vállalat kirendeltségének vezetője között


Párbeszéd a KACO tanulója és az üzemvezető, valamint az osztályfőnök között
 
Párbeszéd az Audi Hungaria tanulói és a vállalat szakképzésért felelős vezetője között

Egy előzetes közös brainstorming eredményeként a diákok konkrét, érdekes ötleteket mutattak be az egyes partnervállalatoknál tervezett projektmunka kivitelezésére.


Egyik diákunk prezentálja a munkafázis során megfogalmazott projektötleteket

Végül a tanárok tájékoztatták a résztvevőket a második félév fontosabb mérföldköveiről, legfőképp a záróvizsgákról:

  • A német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgája
  • A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara záróvizsgája
  • A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara záróvizsgája

Szeretnénk köszönetet mondani a rendezvény szervezőinek és résztvevőinek, különösen a vállalati szakoktatóknak, hogy a diákokat támogatni és segíteni fogják a projektmunkájukban.  Tanulóinknak pedig sok sikert kívánunk projektjük kivitelezéséhez.